vineri, 3 februarie 2012

Gulas secuiesc!

INGREDIENTE:
                           -500g vita(poate fi si de porc sau combinate)
                           -4 cartofi mai mari
                           -1 ceapa mare rosie
                           -1 ardei rosu(sau capia)
                           -1 lg.boia de ardei dulce(lg.=lingurita)
                           -1lg.boia de ardei iute
                           -sare,piper dupa gust




   Se curata si taie doamna ceapa pe care o asezam in uleiul gata pregatit,unde o lasam pana ce devine sticloasa,adaugam ardeiul taiat marunt si le lasam pe cele doua ingrediente sa se cunoasca cam 5 min impreuna la foc moderat.Dupa ce s-au imprietenit aducem  carnea sa le cunoasca,calindu-se toate impreuna cu cele 2 lg.de boia,inca 5 min.dupa care turnam atata apa cat sa le acopere si lasam sa fiarba totul aprox.40 de min.(depinde de carne,sa fie aproape fiarta)daca intre timp apa scade mai completam dar aceasta sa nu fie rece (sa fie la temp.de fierbere).Cand totul a devenit un sos si carnea este aproape fiarta,cartofii taiati cubulete se aseaza si ei frumos in oala aburinda,bineinteles mai turnam un pic de apa cat sa acopere totul, lasam sa clocoteasca pana au fiert si cartofii(este important sa nu amestecam sa nu devina gulasul un piure de cartofi)La final adaugam sare, piper dupa gust si GATA LA MASA!!!:)

                                       

2 comentarii: