luni, 30 ianuarie 2012

Cuib de viespe

INGREDIENTE:
                          -500g faina
                          -1 cub drojdie
                          -1ou
                          -350ml lapte
                          -250g zahar pudra
                          -50ml ulei
                          -125g unt molale
                          -200g miez nuca(migdale,cocos,stafide..)
                          -3 pliculete zahar vanilat
                          -coaja rasa de lamie sau portocale obtional ,sau diferite esente dupa gust




      Se pregateste o plamadeala din 100ml lapte amestecat cu drojdia si o lingurita zahar,plamadeala se lasa pana isi dubleaza volumul.Intre timp se amesteca faina(cernuta in prealabil) cu 100g zahar,coaja rasa de lamaie.Dupa ce plamadeala si-a dublat volumul se amesteca cu faina se adauga oul intreg(batut separat) uleiul si eventualele esente,eu am folosit apa de trandafir.Se framanta pana ce rezulta o coca nelipicioasa daca mai necesita se mai poate presara si putina faina.Vasul cu coca rezultata se lasa sa mai traga un pui de somn la caldurica aprox 45 de min.Intre timp ca sa nu va plictisiti amestecati  untul spuma cu restul de zahar pudra  si  laptele ramas se amesteca cu cele 3 pliculete de zahar vanilat.Dupa ce coca si-a marit volumul se imparte in doua si se intind 2 foi de aprox 2cm pe care le ungem in parte cu untul spuma pe care presaram cate 100 de grame de miez de nuca(migdale,cocos,stafide..)dupa ce am terminat si aceasta operatiune rulam fiecare foaie(ca la cozonac)''Cozonacii'' rezultati ii vom taia in felii grose de apox.2cm care vor ajunge intr-un final in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa pastram o distanta considerabila intre ele.Introducem tava in cuptorul incins in prealabil,ii mai lasam sa doarma in cuptor la foc potrivit 20 de min.Cand au devenit putin rumenii scoatem tava si ii mai deranjam pt.ultima data din somn(inainte sa fie mancati:)))turnand cate o lingura de lapte cu zaharul vanilat(laptele sa fie caldut)pe fiecare in parte.Acest procedeu terminat fiind si el se mai introduce tava in cuptor pt.alte 5 min.In sfarsit s-au incheiat toate etapele pt ca intr-un final sa iasa o bunatate care trebuie sa arate cam asa...




Este o reteta medie dar sa stiti ca merita tot efortul....Sa aveti pofta;)

2 comentarii: