INGREDIENTE:
-200g faina
-150g zahar pudra
-200g unt
-1 ou
-5g praf de copt(jumatate de pliculet)
-o esenta migdale Dr.Otker
-cateva migdale intregi pt. decor
Se amesteca untul cu zaharul praf se adauga oul,esenta de migdale, faina cernuta in prealabil amestecata cu praful de copt.Rezulta o masa destul de lipicioasa (pe care eu o tin 20 de min la frigider,dar nu e necesar)din care formam bilute umezind palmele(bilutele vor fi cat o nuca)pe care le vom asterne pe tava care abia le asteapta,( tapetata cu hartie de copt) nu foarte aproape una de alta tinad cont de faptul ca in timpul coacerii mai cresc.Dupa ce am terminat cu operatiunea bilute :) asezam deasupra cate o migdala intreaga apasand usor.Asezam tava cu minunatiile chinezesti (pt.ca sunt considerate o delicatete chinezeasca) in cuptorul incins unde vor odihni pret de 10-12 min,dupa care sa aveti pofta :)Eu personal le-am gustat prima data aduse dintr-o patiserie din Italia si m-au dat pe spate;)...va las si pe voi sa le descoperiti gustul de neuitat...
PS: Se pot folosi in compozitie si migdale macinate sau faina de migdale(pe care eu nu am gasit-o la noi in comert)
Bine ai venit in blogosfera! O sa incerc si eu fursecurile astea,saru'mana ptr migdale. La cat mai multe delicioase.
RăspundețiȘtergereBine v-am gasit!la cat mai multe la fel!mersi si pt incurajari..:)
ȘtergereDar sa ma chemi sa le gust inainte sa le postezi:))))ca sa garantez ptr ele:))
ȘtergereTu vei fi degustatorul meu de baza;)!
ȘtergereBine ai venit printre noi.
RăspundețiȘtergereFursecurile sunt foarte frumoase.Pupici!
Bine v-am gasit!Daca tot e ger stam la caldurica,prestam si postam:)
Ștergere