marți, 31 ianuarie 2012

Portocale cu caramel!

INGREDIENTE:
                           -4 portocale mari
                           -200g zahar
                           -o lingura unt
                           - frisca pt.decor

Reteta am vazut-o candva pe Euforia TV si a fost musai sa o incerc mi se facuse apa in gura cand am vazut-o:))) asa ca am prestat-o rapid.(face parte din bucataria franceza).Dar sa nu ma pierd in amanunte si sa va spun ce e mai important:cum se fabrica!
Curatam cele 4 portocale de coaja,coaja pe care trebuie sa o curatam in totalitate de partea alba(foarte important ca sa nu devina amare),dupa care purcedem la taiat julien toate cojile.Intre timp punem zaharul la caramelizat cu untul si cu cativa stropi de apa.Cojile gata curatate si taiate le dam la un clocot le scurgem si repetam procedeul de cel putin 3 ori(pare mult de munca cu ele dar nu e si credeti-ma ca merita oricum).Imediat ce zaharul a devenit un caramel delicios aruncam in el cojile( trecute prin cea de a treia baie),le lasam putin si in baia de caramel dupa care il turnam in farfurioarele de desert.Deasupra se taie rondele din portocale nu foarte subtiri si la final le asezam un mot de frisca.Eu personal am fost foarte incantata de ele si daca au iesit asa bune am fugit cu farfurioara la prietena mea Adina(Mitinita-pt.cunoscatori), dovedita ei a ramas o  poza ca sa nu uitam cum arata!:)   





                                                                

PS:sa nu zica lumea ca am furat poza am specificat :poza e facuta de Mitinita si reteta postata tot de ea pe bucataras.ro.!

2 comentarii:

  1. Ador portocalele.Sunt grozav de bune asa cum le-ai pregatit.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tras cu ochiul si la bunatatile facute de tine,buunnn bunnn...mai am pana te ajung!:)mersi DiaMar pt ca imi urmaresti blogul nou nascut!:D

    RăspundețiȘtergere